Tea Rex

Tea Rex is een alternatieve rockband uit Noord-Holland, ontstaan uit popmaniawinnaar Calculated en Incision.
De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkelt, met invloeden van onderandere De Staat, Muse en de RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijn
en Maarten kan er van alles voorbijkomen: van catchy meerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!). Jeroen en Emily zorgen ondertussen als ritmesectie voor de moddervette grooves. De teksten zijn vaak maatschappijkritisch, de nummers puntig en eigenzinnig, het gitaarspel linkshandig, de synths prominent aanwezig. De live shows zijn altijd energiek, dynamisch en meeslepend.
November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’ (gemixt olv. Tim
Jansen en gemasterd door Pete Maher). Een klein jaar later is de nieuwe single “Hell is other people” op de wereld losgelaten. Een opmaat naar meer singles en een vol album in 2020!

Links:

https://www.facebook.com/bandtearex
https://www.instagram.com/tearexband/
https://www.youtube.com/channel/UCpf5HhiC9I7-V-WtIx7SQSA

Een ander belangrijk element is de melodieuze meerstemmige zang, waardoor het geheel net dat beetje extra diepte meekrijgt. Hierdoor heeft Tea Rex een sound die zowel origineel als toegankelijk is. Met zowel unieke wendingen als catchy refreinen.

Sinds de sound is gevonden speelt de band dan ook liefst zo vaak mogelijk op elk podium dat ze kunnen vinden, van barretjes tot poppodia tot regionale radio. November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’ (gemixt olv. Tim Jansen en gemasterd door Pete Maher). De EP valt in zijn geheel op Spotify te beluisteren, zie link hieronder. Tea Rex is klaar voor meer optredens. Kom maar op met 2019!

Links:

https://www.facebook.com/bandtearex