Twister

TWISTER is een driemansband met een bijzondere formule: 2 drummers. 1 zanger. TWISTER laat 80’s hits evolueren in nieuwe muziek.

In eerste instantie kent iedereen de nummers die TWISTER inzet.
En dan komt de TWIST. Nieuwe teksten, nieuwe zanglijnen, nieuwe melodieën.
Maar de vibe van de hit nog altijd daar. Alle jaren 80 tracks in de show van TWISTER krijgen een dansbare, verfrissende wending en worden naar deze tijd getild. Op het podium aan weerszijden twee drummers en centraal de zanger met sample-kit en instrumenten.

TWISTER zanger RENE LENTING is voormalig frontman van 20 Brothers House, Grote Prijs van Nederland winnaar – en van de daaruit voorvloeiende acts DIVE en RAM.
Naast zijn live-reputatie is René veelgevraagd songwriter voor TV en sync-producties voor TALPA/BMG.

TWISTER Drummer MARCEL KEYSER won met René Lenting voornoemde prijs en de landelijke Music Maker Award voor ‘beste drummer’ in de jaren 90.
Als songwriter/producer is Marcel met zijn broer sinds 2018 internationaal actief in producersduo KYZR en orkestreert hij voor (film)opdrachten.

TWISTER Drummer RAYMOND DREESEN speelde na zijn conservatoriumopleiding met René Lenting in 20 Brothers, DIVE en RAM. Zij deden talrijke Europese optredens en tours, en deden shows op twee edities van het vermaarde Glastonbury Festival in de UK.