Babooshka

babooshka

BABOOSHKA weet onder leiding van de bijzondere, met emotie gevulde stem van frontman Jasper Kaldenbach de luisteraar in een duistere droomwereld te brengen, waarin rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meerstemmigheid en verbluffende drums centraal staan. Je kunt erop rekenen dat de muziek en show van Babooshka nog lang na het optreden in je hoofd rond blijven spoken.

Babooshka werd in het voorjaar van 2014 opgericht door frontman/zanger/gitarist Jasper Kaldenbach en bassist Jel- mer de Reus, allebei uit Alkmaar. Na wat wisselingen in de formatie was in de zomer van 2015 de band compleet met toetsenist Luuk Ransijn en drummer Koen van Dijk. Sinds- dien zijn de nog jonge jongens hard aan schrijven: Jasper komt met de meeste ideeën, die door de rest worden inge- vuld en afgemaakt. Zo krijg je muziek die een duidelijk kleur en richting heeft, maar wel met zijn allen gemaakt wordt.

In die kleur zijn duidelijke invloeden van Jeff Buckley, Muse en The Killers te horen, maar eigenlijk klinkt Babooshka al als een authentieke band met geheel eigen geluid. Die stijl laat zich het best omschrijven als alternatieve rock, leunend op rotsvaste riffs, overweldigende synthesizers, prachtige meer- stemmigheid en verbluffende drums.

Babooshka bestaat uit:

Jasper Kaldenbach Luuk Ransijn Jelmer de Reus Koen van Dijk

zang/gitaar toetsen/zang basgitaar/zang drums