Evelien Albrink

evelienalbrinkAls jongste van een muzikaal gezin begon ik op driejarige leeftijd na te spelen wat ik mijn oudere broers en zussen hoorde spelen. Dit varieerde van kinderliedjes tot de eerste tonen van “Für Elise”.
Jarenlang speelden we individueel en gezamenlijk walsen en tango’s op de accordeon en muziek van o.a. Czerny en Schubert op de piano.
Op mijn dertiende kreeg ik voor het eerst een gitaar in mijn handen. Dat je niet eerst een toets moest indrukken om een toon te produceren maar de snaren direct met je vingertop kon laten klinken sprak me erg aan. Zodra ik het instrument op mijn schoot had, de snaren bespeelde en de fijne resonantie vanuit de houten klankkast door me heen voelde gaan wist ik dat ik gitarist wilde worden.
Om te ontdekken wat je wel en niet op de gitaar kunt doen en wat je daarmee kunt uitdrukken heb ik enerzijds conservatoriumopleidingen in Nederland en Spanje afgerond en anderzijds veel zelf geëxperimenteerd. Dit resulteerde in composities voor het onderwijs en het podium.
In 2017 heb ik 7 van deze stukken op CD uitgebracht waarna ik de verleiding niet kon weerstaan om deze stukken ook live ten gehore te brengen.