Burn Brigade & Betty Borstlap

borstlapZet zeventien muzikanten bij elkaar en tel af. Wat krijg je dan? Juist, de Burn Brigade, een jazzorkest van formaat. Top muzikanten die een dito performance neerzetten. Pretentieloos muziek maken. Gewoon blazen en bassen alsof je leven er vanaf hangt. En dat doet het. Want muziek maken ís leven wanneer je ze hoort. Met alles erop en eraan. Verassingen met een vleugje herkenning. Muziek met meersmaak! Sinds enige tijd is er een nieuw orkestlid: de bijzondere zangeres Betty Borstlap! Naast haar huidige activiteiten als folkzangeres en andere muzikale omzwervingen keert Betty nu terug bij haar oude liefde: Jazz! Door diverse orkestleden speciaal gearrangeerd repertoire van Joni Mitchell en Charlie Mingus komt over het voetlicht. Maar ook de bijzondere composities van orkestleider Erik van der Weiden smaken naar steeds meer!

Burn Brigade is een spetterende bigband die bestaat uit voornamelijk Noord-Hollandse jazzmuzikanten, die de wat avontuurlijker kant van de jazz zoeken. Sinds het aantreden van een nieuwe, inspirerende orkestleider Erik van der Weiden verschuift de focus van het repertoire steeds meer naar eigen werk! Stukken van Mingus of Maria Schneider vormen nog steeds de voedingsbodem voor het orkest, maar de muziek van diverse orkestleden zelf vormt steeds meer het repertoire.

Erik van der Weiden is naast bandleider ook saxofonist, componist en arrangeur en geeft vanaf september 2013 zijn inspiratie door aan de band. Zijn naar ADHD neigende ideeën zorgen ervoor dat de muzikanten het zweet over het voorhoofd loopt. Het zal met hem een vervreemdende ervaring worden voor zowel de bandleden als de luisteraar. “orkestbrede-improvisaties”, scheurende solo’s oorstrelende harmonieën en bijtende samenklanken stromen over u heen, muziek om te luisteren en zeker ook om te kijken! U bent gewaarschuwd!

Line-up:

Betty Borstlap, vocals
Henk Rump, Rob Nieuweboer, Jan Doedens en Ton Zwanink, trompet
Coen Ewalt, Frank van Gemert en Walter Brander, trombones
Roosmarijn Busch, Frank Stolwijk, Ditte Groen, Jan Ariën de Vet en Reinier Pollman, Saxofoons
Mark Boesveld, bass
Thomas Hans, piano
Peter van Raamsdonk, drums
Erik van der Weiden, leider/Altsax

Info en boekingen: 072 – 5153785 / 072 – 5157896
E-mail: kussenbabas@versatel.nl
Kijk ook eens op: www.burnbrigade.nl
facebook-pagina van de Burn Brigade