Charmless I

Charmless i is het nieuwe project rond zanger-gitarist Alex Pasveer.

De afgelopen jaren schuimde hij met diverse bands en projecten de Nederlandse en Britse podia af. Het afgelopen jaar heeft de van oorsprong Noord-Hollander zich verder ontwikkeld. Hoewel de stem van Alex en het geluid van zijn huidige band onmiskenbaar brits klinken is de muziek van Charmless i niet meer binnen het kader “britpop” te plaatsen.
Er wordt flink geexperimenteerd met electronica. De synthesizer en drumcomputer hebben naast de klassieke pop-rock setup een prominente plek gekregen.  De catchy songs zijn voorzien van verassende hooks en hebben een hoog meezing gehalte.
Er is inmiddels een gevarieerde catalogus met tracks.
Het opzwepende “Rabbit Hole” sleept de luisteraar mee naar een duistere psychydelische plek waar het prima toeven is. Tijdens “take me home tonight”, met jaren 80 elektro drum, geeft Alex zich volledig over aan een dominante meesteres. In de Gorrilaz-esque HipHop swag track “botox” wordt een celebrity op de hak genomen. Ook houdt de zanger zich hier en daar zelf de spiegel voor, zoals in het op het eerste gehoor stoere gitaar riff gedreven nummer “a giant leap for my kind”.

Is al dit lekkers al op een geluidsdrager of bij een streamingdienst te krijgen?
Helaas moeten we nog even wachten. In januari 2018 staan er opnames gepland met de Nederlandse producer Guido Aalbers. Er zal voor de zomer als teaser een eerste single worden gereleased en vlak hierna een EP. Er wordt gewerkt aan een sterke muzikale carriere.

Of hij er zelf klaar voor is?  Alex wordt in ieder geval gesteund door een sterke band en een karakteristiek stem geluid. Hoe groot zijn ster gaat rijzen zal de toekomst leren. Kenners hebben hem en zijn band al in de gaten, nu nog de rest van de wereld

20 januari presenteert Charmless i zich tijdens Alkmaars Eigenste

the band
Alex Pasveer – Vocals, gitaar
Joran Kok  – Backing vocals, gitaar
Auke Haaksma. – Backing vocals, basgitaar
Bart Klomp – Drums

www.thischarmlessi.com