Los Otros Pendejos

Is het Rock? Is het Jazz? Is het Funk? Het is 4 man; 4 verschillende muzi- kale invalshoeken. En soms zelfs een vijfde. Een beetje stijlloos dan? Tja, het is maar hoe je het noemen wil.

LOP is gedestilleerd uit een sessieproject wat in 2015 startte met een wisselend aantal deelnemers en dito stijlfiguren/invloeden. Na de nodige vrijblijvende sessies bleef er een klein groepje van 4 ‘die-hards’ op gitaar, toetsen, drums en bas. Onder de werktitel R.D.H.D. werd gestart met het doorcomponeren en arrangeren van de muzikale schetsen.

Medio 2017 verlieten drummer en toetsenist het gezelschap en werden vervangen door nieuw bloed: Los Otros Pendejos was geboren!

Het concept van de Pendejos heeft ook een verrassingselement: Op regelmatige basis zul- len gastmusici worden uitgenodigd om een of meer concerten mee te spelen. De eerste gast, die tevens op de allereerste gig van de partij zal zijn, is saxofonist Frank Stolwijk!

De stukken die ze brengen zijn sterk geinspireerd op de jazz, rock en funk klanken zoals die in de late ‘70er en begin 80’er jaren uit Amerika kwamen. In deze tijd liggen ook de roots van het muzikale pad van de mannen. Een en ander wordt gelardeerd met eigentijdse niet al- tijd zo ingewikkelde melodieen en regelmatig wat wildere stukken: ze maken graag gebruik van de improvisatie en dynamiek die een combinatie van stijlen kan opleveren.

Los Otros Pendejos is: Deek Bleichrodt – Gitaar | Frank Dekker – Toetsen | Hans Smits – Bas- gitaar | Sander van Beek – Drums | Frank Stolwijk – (gast)Saxofoons