Tea Rex

Tea Rex is een project ontstaan uit popmaniawinnaar Calculated en rockband Incision.

In 2017 heeft Tea Rex de perfecte line-up gevonden en wordt er gewerkt aan een eigen sound. Die sound is behoorlijk divers. Het kan het best omschreven worden als 70’s rock, maar met een funky slag en een eigenzinnige manier van schrijven die vergelijkbaar is met modernere bands als Muse en De Staat. Denk aan vrijelijk putten uit verschillende genres en dat tot een mooi geheel smeden. Denk aan puntige songs. En denk ook aan sarcastischte, maatschappijkritische teksten. 

Een ander belangrijk element is de melodieuze meerstemmige zang, waardoor het geheel net dat beetje extra diepte meekrijgt. Hierdoor heeft Tea Rex een sound die zowel origineel als toegankelijk is. Met zowel unieke wendingen als catchy refreinen.

Sinds de sound is gevonden speelt de band dan ook liefst zo vaak mogelijk op elk podium dat ze kunnen vinden, van barretjes tot poppodia tot regionale radio. November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’ (gemixt olv. Tim Jansen en gemasterd door Pete Maher). De EP valt in zijn geheel op Spotify te beluisteren, zie link hieronder. Tea Rex is klaar voor meer optredens. Kom maar op met 2019!

Links:

https://www.facebook.com/bandtearex

“Leuke enthousiaste en diverse band. De band staat als een huis en neemt het publiek mee in de show. Een perfecte combinatie van rustig, hard en mooie solo’s”

-Jury Mixtream Contest 2018

“Deze band is in een korte tijd gegroeid tot een fijne, sympathieke rockband, met mooie samenzang. Er zijn bizarre – positief !– combinaties in de nummers en in de setlist. Origineel!”

-Jury Popmania 2018