Wies en de Liefde

wies

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens de repetitie voor een voorstelling in een hooiberg. Ieder met zijn/haar eigen achtergrond, instrument, voorkeuren en muzikale bagage.
Er was een directe klik en er bleken grote parallellen te zijn in de muziek die we met elkaar deelden. Hoe te gek is dat; zo vaak kom je niet zulke gelijkgestemden tegen!

Via onze liefde voor o.a. Crosby, Stills & Nash, Bonnie Raitt en Neil Young zijn Ton, Wies en Wouter begonnen als trio. Al snel misten we de houvast van een drummer/ percussionist en zodoende is het trio aangevuld met Andries Eleveld. Samen bestrijken we meer dan 60 jaar popgeschiedenis, hetgeen een grote inspiratiebron bleek
om een eigen sound te ontwikkelen. Muziek overstijgt leeftijd en leeftijd betekent niets meer zodra we met elkaar spelen.

We zijn begonnen met bewerkingen van nummers die we zelf te gek vinden en inmiddels schrijven we onze eigen liedjes. Het proces van nieuwe nummers schrijven en ons eigen geluid vinden blijkt een fantastische ontdekkingsreis.

De teksten zijn geschreven in onze eigen taal. Mede door Wies’ kleinkunstachtergrond is deze keuze heel passend geweest. Maar onder welke noemer valt die muziek dan te plaatsen? Noem het rauwe kleinkunst of Nederlandse blues/folk, maar beter nog: kom het zelf beluisteren!