The Freaky Shit Cave

Nieuw dit jaar is onze experimentele mini podium met de illustere naam die je hierboven ziet. Freaky Shit voor de een, fijne klanken voor de ander. Dit podium wordt gehost door Eef Den Ouden, die je wellicht kent van de Tigermonster Experience of The Tyson Twins. Hij heeft de volgende artiesten vastgelegd:

303j3sus303J3sus;
Met een dikke knipoog naar de legendarische Roland 303 bassliner combineert
303Jesus (Jean-Paul Gazan) acid met industrial en techno.

Begin jaren ’90 o.a.
deel uitmakend van techno industrial collectief Neues Forum en Subsonic Forum.
Nu weer solo live achter de knoppen van drumcomputers en synths voor een portie
duistere klanken bij nacht en ontij.

slavestateWe are $LAVE$TATE.
We like Godflesh, repetition and to space out

 

 

reevensburgerReevensburger
Vanuit een muffe kelder ergens in Noord-Holland is dit gedrocht ontstaan.

Met de passie om verschillende muziekstijlen bij elkaar te puzzelen tot een unieke mix kwam de naam Reevensburger als vanzelf.
Dit drietal stampt de stukjes tot ze passen waardoor van bubbling tot beuken in 0.2 sec geen uitzondering is.

moordgrindWat krijg je als je blackmetal-vocals, een drumcomputer, een cassette-4track recorder, de eerste lp van Napalm Death en het Hans Breuker Collectief in een blender gooit? Precies cybercrustfreejazzkaosgrind trio de MOORDGRINDEENHEID!

Mis het niet….

 

shankadelics

Shankadelics is ooit begonnen als gelegenheidsformatie om als supportband van ’t Leidse doom trio Toner Low te fungeren tijdens twee optredens in Duitsland.
Het project heeft één vast lid en treed sporadisch op in verschillende bezettingen.
Gewapend met (bas)gitaren, effectpedalen, laptop en visuele ondersteuning van een VJ, zal men op ’t Alkmaars Eigenste festival trachten een live klankbouwwerk te construeren, een repeterende muur van geluid en beeld op te trekken waarin songstructuren niet belangrijk zijn en besef van tijd en ruimte naar de achtergrond verschuift.
Inspiratie wordt gevonden in bands zoals o.a. Swans, Sleep, Earth en SunnO))) maar ook in componisten zoals o.a. La Monte Young en Phill Niblock.
Noem het Experimenteel, Drone, Minimalistisch, Soundscape, Zen of Noise met soms een snufje Psychedelica……
Volgens sommigen een logische evolutie van de moderne Post-Rock, volgens anderen het nabootsen van het geluid van een aggregaat.
Oordeel zelf.
www.shankadelics.nl

triggertt-shitTriggertt Shit is een Project van Gertt (Gert Jan ‘t Hart) om uit zijn comfort zone te komen en in een korte tijd van minder dan een week iets neer te zetten, zijn shit te triggeren….

Triggertt Shit is gebaseerd op live loops jammen op de verschillende instrumenten die onder de pads van de Ableton Push getriggertt kunnen worden en de bijhorende zang. Zo is de combinatie mogelijk van alleen een Chello + zang of tegendraadse loops van een vette mute bas, snerpende gitaren gecombineerd met metalen percussie. Verwacht ook vooraf ingespeelde (tegen)ritmes aangevuld met live zang en spel  en alles wat er deze week nog uit de flarden en jamsessies te voorschijn komt..Of te wel Triggertt Shit…